IDENTIFICACIÓ / LOCALITZACIÓ / DATACIÓ / DESCRIPCIÓ / SALVAGUARDA / RECURSOS ASSOCIATS / INFORMACIÓ TÈCNICA / INTERPRETACIÓ

Localització:

Descripció de la localització: 

La producció d’oli d’oliva està generalitzada a les Terres de l’Ebre. Les quatre comarques són productores i s’emmarquen en dues denominacions d’origen.

Denominació d’origen Terra Alta, que inclou els municipis de la comarca de Terra Alta i tres de la comarca de la Ribera d’Ebre: Flix, Ascó, Riba-roja d’Ebre. 

Denominació d’origen Montsià - Baix Ebre, que inclou totes les poblacions de les dues comarques. 

Altres espais d’especial interès per a la producció de l’oli d’oliva són les cooperatives o almàsseres i els molins particulars. En aquest cas cal destacar com a molí particular el Molí de Cal Viudo al Perelló, perquè manté en funcionament el sistema d’elaboració d’oli tradicional, amb moles, premsa hidràulica i basses de decantació.

També destacar el Molí de la Creu, a la Galera, pel fet que manté, com altres molins particulars del territori, dins de l’espai expositiu, evidències i maquinària dels anteriors sintemes utilitzats per a la producció d’oli.

Georeferenciació: