IDENTIFICACIÓ / LOCALITZACIÓ / DATACIÓ / DESCRIPCIÓ / SALVAGUARDA / RECURSOS ASSOCIATS / INFORMACIÓ TÈCNICA / INTERPRETACIÓ

Datació:

Data de realització: 
dimecres, December 7, 2016
Periodicitat: 
Estacional
Descripció de la data de realització/periodicitat: 
El temps d'elaboració de l'oli dependrà de la varietat de l'oliva, el seu temps de maduració i de les circumstàncies climàtiques. La campanya del 2016 a la zona que inclou la DO Terra Alta per les seves varietats, com l'empeltre i l'arbequina sobretot, que són de maduració primerenca, s'ha treballat principalment durant el mes de novembre i desembre. En el cas de la DO Montsià - Baix Ebre les seves varietats són de maduració més tardana en la varietat morruda i són de maduració primerenca en la varietat farga i sevillenca; en general això fa que el treball de recol·lecció actualment s'allargui fins el gener-febrer (antigament ben bé fins a Setmana Santa, depenent de l’extensió de les finques i el nombre de plegadores). Aquesta periodicitat és actual, anteriorment tant per les circumstàncies climàtiques com les tècniques de recol·lecció i l'elaboració de l'oli d'oliva s'allargava fins al mes de febrer i març.