Agregador de canals

29è Aplec de la sardana

Agenda de l'ENS - ds., 29/06/2019 - 09:00
Cobla/intèrprets: Vents de Riella i Mediterrània

En cas de mal temps: Pavelló Polivalent

6 Tocats

Agenda de l'ENS - dv., 28/06/2019 - 22:00

6 TOCats és una obra d’humor, on sis persones amb diferents Transtorns Obsessius Compulsius, coincideixen a la consulta d’un doctor famós, per ser visitats amb hora concertada. El doctor s’endarrereix molt en l’arribada, ja que el seu vol de Londres passa per diferents problemes. Mentrestant, els sis personatges s’aniran coneixent de mica en mica.

n

A càrrec de la Companyia de Teatre Acadèmia de Belles Arts, de Sabadell.

n

Reserves a aquest enllaç: https://fbellesarts.playoffinformatica.com/activitat/26/inscripcio/nova

n

Preus: 10,00 € Entrada general; 9,00 € Socis del Club Weekand; 8,00 € Socis de l'Acadèmia de Belles Arts de Sabadell; 4,00 € Estudiants.

inauguració exposició 'Sardanes a Manlleu. Una història de cultura i lleure'

Agenda de l'ENS - dv., 28/06/2019 - 09:00
Cobla/intèrprets: Acte sense cobla

Concert-homenatge a Joan Roure i Jané

Agenda de l'ENS - dv., 28/06/2019 - 09:00
Cobla/intèrprets: Ciutat de Solsona

Gegants a Montmeló

Agenda de l'ENS - fa %age
Passejada del seguici popular (Tarda) *L'hora de l'actuació pot haver estat modificada

Festa Major de Sant Pere de Rubí

Agenda de l'ENS - fa %age
Cobla/intèrprets: Ciutat de Girona

La nit dels musicals

Agenda de l'ENS - dc., 26/06/2019 - 21:30

Farem un repàs dels musicals d'èxit que hem fet al nostre teatre, des de l'Oliver, el noi de l'orfenat (amb el qual encetarem la pròxima temporada) fins Alcem la veu, el musical que acomiadem aquest cap de setmana.

Gegants a Vic

Agenda de l'ENS - dc., 26/06/2019 - 17:00
Pre-seguici infantil Vic (Tarda) *L'hora de l'actuació pot haver estat modificada

Acte de cloenda dels 15 anys de l’Institut Ramon Muntaner

Etnologia.cat - dc., 26/06/2019 - 15:18

Data: Dimarts 2 de juliol a les 19 h.
Lloc: Institut d’Estudis Catalans (C/ del Carme, 47)

Acte de cloenda de la commemoració dels 15 anys de l’Institut Ramon Muntaner.

L’acte té com a objectiu cloure la commemoració dels quinze anys de la constitució de l’Institut Ramon Muntaner. En el decurs de l’acte es presentarà la memòria del 2018 que inclou un balanç de l’activitat i projectes de la història de l’IRMU, es presentarà un clip audiovisual que s’ha preparat per a l’efemèride amb l’objectiu de comunicar la missió de l’IRMU a nous públics i s’exposaran les línies estratègiques de futur.

L’Institut Ramon Muntaner, és una fundació el patronat de la qual està integrat pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana. És membre de l’Observatori del Patrimoni Etnològic i Immaterial i dona suport, assesora, coordina, convoca ajuts anuals a projectes, publicacions i activitats dels diferents centres d’estudis locals i comarcals de tots els territoris de parla catalana.

Clouran l’acte: el Sr. Josep Santesmases, president de la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana, l’Excm.i Mgfc. Sr. Xavier Gil, President de la Universitat Internacional de Catalunya i president de la Xarxa Vives, el Sr. Joandomènec Ros, president de l’IEC i la Sra. M. Àngels Blasco, directora general de Cultura Popular i Associacionisme Cultural del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i presidenta de l’IRMU”.

Hi esteu tots convidats. Cal confirmar assistència a silviabeso@irmu.org o al 977401757 abans del dia 1 de juliol.

Organitza: Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i Institut Ramon Muntaner 
Per a més informació: Institut Ramon Muntaner, silviabeso@irmu.org , tel. 977401757.

 

Festa Major

Agenda de l'ENS - dc., 26/06/2019 - 09:00
Cobla/intèrprets: Baix Empordà

Varietes de Sant Pericu

Agenda de l'ENS - dt., 25/06/2019 - 21:00

Espectacle de varietats de Sant Pericu. Diferents grups i artistes de les més diverses vessants fusionen els seus coneixements per a presentar-nos un espectacle de varietats diferent cada dia. teatre, música, dansa, màgia, humor, etc., es barregen en uns espectacles sorprenents i esbojarrats.

n

Sota la coordinació i direcció del Col·lectiu de Bravium teatre, de Reus.

n

Entrada lliure.

n

www.braviumteatre.com

n

 

n

@EnsAssoc

n

#EnsAssoc

Gegants a Reus

Agenda de l'ENS - dt., 25/06/2019 - 17:00
Aixeca el teu gegant (Tarda) Dóna el teu xumet a la Mulassa (Tarda) *L'hora de l'actuació pot haver estat modificada

Sardanes a Manlleu, una història de cultura i lleure

Etnologia.cat - dt., 25/06/2019 - 16:17

Enguany es compleixen noranta anys de la fundació, l’any 1929, de l’Agrupació Sardanista Manlleuenca. Des de finals del segle XIX a Manlleu les sardanes gaudien del favor popular, com ho demostra la intensa activitat sardanista documentada a la ciutat en les dècades anteriors a la fundació de l’Agrupació. Però no sempre s’havien ballat sardanes a Manlleu. Les modernes sardanes llargues van néixer a l’Empordà en la primera meitat del segle XIX, i des de finals del segle es van estendre impulsades pel catalanisme cultural i polític.

Durant el segle XX la sardana ha estat un espai central de socialització i lleure populars, present en totes les festes. I ha estat, sovint, una escletxa de reivindicació de la cultura catalana, especialment en aquells moments en els quals aquesta va haver de resistir la repressió dels règims dictatorials del segle XX a Espanya. A més de l’Agrupació Sardanista Manlleuenca, vint colles, des de les Flors Camperoles, fins a les actuals colles Encís i 1714, han fet viure les sardanes a la ciutat i han portat el nom de Manlleu per tot Catalunya. Manlleu ha produït també músics, autors de nombroses sardanes, i almenys set cobles o orquestres manlleuenques han interpretat habitualment sardanes.

L’exposició, amb motiu de la celebració de l’aniversari de l’Agrupació Sardanista Manlleuenca, proposa un viatge pels més de cent anys d’història de la sardana a Manlleu.

També s’han programat altres actes al voltant de la sardana, el primer d’ells tindrà lloc el dijous 4 de juliol a les 19.30h. El Tenora i compositor Jordi Molina i el director del Museu de la Mediterrània Gerard Cruset presentaran al Museu el projecte “Fer de músic”. Un treball de recuperació, preservació i divulgació, a través d’enregistraments i documentació manuscrita i fotogràfica, de la memòria dels músics històrics vinculats al món de la sardana i les cobles-orquestres de Catalunya.

La inauguració de l’exposició es farà el divendres 28 de juny a les 20h i comptarà amb la cobla els Lluïsos de Taradell que inauguraran la mostra repetint les sardanes de la primera audició de l’Agrupació Sardanista Manlleuenca de l’any 1929.

Data: Del 28 de juny al 15 de setembre

Lloc: Museu del Ter. Passeig del Ter, 2. Manlleu

Per a més informació: www.museudelter.cat – info@museudelter.cat – 938515176

Festa Major

Agenda de l'ENS - dt., 25/06/2019 - 09:00
Cobla/intèrprets: La Principal de Cassà

Presentació del 5è discs i el lot complet 'Juli Garreta i Arboix. Sardanes per a cobla'

Agenda de l'ENS - dt., 25/06/2019 - 09:00
Cobla/intèrprets: Cobla de Cambra de Catalunya

Gegants a Puig-reig

Agenda de l'ENS - dl., 24/06/2019 - 10:00
Ballades (Tot el dia) *L'hora de l'actuació pot haver estat modificada

Pàgines