Agenda cultural (Gencat)

Subscribe to Canal Agenda cultural (Gencat)
Agenda cultural de la Generalitat de Cataluny
Actualitzat: fa 1 hora 59 minuts

14è Aplec de la Sardana a Esplugues de Llobregat

fa %age
Cobles: La Principal del Llobregat, Ciutat de Cornelà i Jovenívola de Sabadell.

43è Aplec de la Sardana Ciutat de l'Hospitalet

dv., 20/10/2017 - 15:56
Cobles: La Flama de Farners, Maricel i Reus Jove.

Fires i Festes de Sant Narcís 2017 a Girona

dv., 20/10/2017 - 07:53
Amb parades d'artesania, atraccions de fires, programació de teatre i música, actuacions al carrer, concerts, ballades de sardanes, havaneres, trobada de gegants, concerts a les barraques, missa solemne en honor del patró Sant Narcís (el 29 d'octubre), actuació castellera, castell de focs artificials, fires d'artesania i alimentació de la diada de Tots Sants i altres activitats. Per a tenir-ne una informació més detallada, consulteu el programa. Enguany llegirà el pregó el divendres 27 d'octubre (20 h) des del balcó de l'Ajuntament la mestra Rosa Maria Falgàs. Més informació a #firesgirona

XVIII Fira de les Bruixes a Sant Feliu Sasserra

dt., 17/10/2017 - 00:19
Durant els segles XVI-XVII a Sant Feliu Sasserra s'esdevingueren una sèrie de fets escabrosos relacionats amb la bruixeria. Moltes dones foren acusades injustament i moriren a la forca. Aquesta localitat vol recordar aquests fets, donar-los a conèixer i denunciar les injustícies comeses. Per això la fira de Tots Sants s'ha convertit en una festa dedicada a les dones que van acusar de bruixes i en una manera de preservar el patrimoni cultural del municipi i pobles veïns. Informació detallada al web de la Fira de les Bruixes.

La Castanyada de Capellades

dt., 17/10/2017 - 00:19
Per Tots Sants Capellades celebra la Castanyada. En aquesta diada s'organitzen activitats per als més petits que fan participar als més grans d'una festa popular.

18a Fira de la Girella

dv., 13/10/2017 - 15:16
Mostra de la vida de muntanya protagonitzada pels antics oficis vinculats al món rural i ramader i tradicions ancestrals de la comarca, així com també del comerç i del turisme actuals. També es porta a terme l'elaboració i degustació de girella.

Festa del Most a Font-rubí

dv., 13/10/2017 - 00:00
Un cop feta la recollida del raïm, i quan el most encara fermenta, des de molt de temps enrere els font-rubinencs celebren que la collita s'ha acabat. Enguany la tradicional Festa del Most s'uneix amb la primera edició del Vinòleum, mostra de vi, cava, oli i artesania local. Com cada any la festa comptarà amb els actes més típics, com són l'esmorzar de pagès, l'aixafada de raïm i la mostra de balls populars.

Fira de Sant Lluc 2017, Fira de tardor a Olot

dj., 12/10/2017 - 07:47
La Fira de Sant Lluc data de l'any 1315 i té un origen de caràcter ramader. Suposava un punt intermedi en les tries del bestiar entre les fires del Ripollès (Espinavell, Ribes de Freser i Ripoll) i la de Sant Narcís a Girona, que tancava la temporada. Des d'aleshores ençà la Fira de Sant Lluc ha mantingut el seu component agrícola i ramader tot i que hi ha anat afegint d'altres components. Se situa al centre d'Olot i consta d'activitats tan rellevants com la Fira del Vehicle d'Ocasió, el Mercat d'artesania, la Fira d'entitats i altres. Enguany la novetat és que la Fira del Dibuix no tindrà lloc el dimecres 18 sinó el dissabte 14 a la Plaça Clarà. Vegeu el programa detallat.

Festa Major de Banyoles

dj., 12/10/2017 - 07:47
Amb motiu de la festivitat de Sant Martirià, patró de la vila. Amb pregó de Festa Major a càrrec d'Anna Hospital Ribes (el diumenge 15 a les 12 h), el Dia de les Atraccions a 1 € (el dijous 19), concert de Sibarites, Competència de cobles, actuació del grup Gossos, Competència d'orquestres, Missa solemne en honor del patró i presidida pel bisbe de Girona, monsenyor Francesc Pardo (el dissabte 21 a les 11 h), cercavila de gegants i capgrossos (el dissabte 21 a les 18 h), Festa de la Música per a Cobla (el dilluns a les 11.30 h) i altres activitats. Vegeu-ne el programa detallat.

23a Fira de la Castanya de Viladrau

dj., 12/10/2017 - 01:41
La Fira uneix tradició i innovació, amb l'objectiu d'esdevenir una Fira de la Castanya única, sorprenent i diversa on es doni cabuda als vessants culturals, lúdics, socials, econòmics i ambientals al voltant de la castanya, de la tardor i del territori.

Festes del Barri del Remei

dc., 11/10/2017 - 07:27
- Dissabte 14: 16 h: inflables i toro mecànic. 23 h: nit de ball amb DJ i espectacle d'animació amb el grup Remember.

17a Festa del Modernisme de la Colònia Güell

dc., 11/10/2017 - 07:27
Les Festes del Modernisme recreen, en format de festa, aspectes de la vida quotidiana de la Colònia d'ara fa cent anys, mitjançant racons teatralitzats, actuacions musicals i exposicions. Enguany es commemoraran els 125 anys de la inauguració del Teatre Fontova.

Fira de Santa Teresa i Fira Catalana de l'Ovella a Ripoll

dt., 10/10/2017 - 07:42
Amb esmorzar de productes derivats del xai, mostra de bestiar oví de raça ripollesa i d'altres races autòctones de Catalunya, concurs de bestiar, exposicions, parades d'artesania, mercat tradicional, mostra d'oficis antics, tastets i degustacions de productes del Ripollès i altres activitats. Per a tenir-ne una informació més detallada, consulteu el programa.

Fira del Bolet a Castellterçol

dt., 10/10/2017 - 07:42
En el marc de la Fira de Fires. Amb parades d'artesania i productes d'alimentació, exposicions, tallers i degustacions gastronòmiques.

Món Gegant, Congrés Internacional de Gegants i Imatgeria Festiva

dt., 10/10/2017 - 07:42
Durant quatre dies, del dijous 12 al diumenge 15 d'octubre, Reus es convertirà en l'epicentre del món festiu català i europeu, amb la celebració del primer congrés internacional de gegants i imatgeria festiva que se celebra en terres catalanes. El congrés es basa en dos pilars: un de caràcter acadèmic, amb exposicions, xerrades i ponències a càrrec dels experts més destacats en la matèria, i un altre de caràcter més festiu, amb mostres de gegants i imatgeria festiva. El congrés s'iniciarà el dijous 12 d'octubre al matí; des d'aquell moment i fins al dissabte 14 d'octubre, es duran a terme més d'una vintena de xerrades a càrrec de ponents del màxim nivell, tant nacionals com internacionals, per contextualitzar aquest àmbit de la cultura popular en diversos països i moments, i per definir el paper del fet geganter català a escala europea i mundial, amb noms tan destacats com ara Jan Grau o Albert Rumbo (Catalunya), Íñigo Castellano (Navarra), Paul Spapens (Holanda), Jean-Pierre Ducas. El cap de setmana del 14 i 15 d'octubre, el congrés es complementarà amb una mostra de figures emblemàtiques, tant del nostre país com d'altres tradicions festives. El fet de poder aplegar en la mateixa festa algunes de les figures més destacades de les seves respectives regions ajudarà a convertir Catalunya en el centre d'atenció del món de la imatgeria festiva i, de manera més general, de la cultura popular. · Dia 12, presentació al vestíbul de la Germandat de Sant Isidre i Santa Llúcia de Reus, de l'exposició "Món Gegant", a càrrec del comissariat d'Antoni Serés Aguilar i disseny de Marc Torrecillas. Podeu consultar informació detallada a l'enllaç "Món Gegant".

Festa Major de Flaçà

dt., 10/10/2017 - 07:42
Amb animació infantil amb Fefe i Companyia, Nit de Dj's, Missa amb acompanyament d'orquestra (el dijous a les 11 h), Nit de bandes (el divendres 13 a mitjanit), XIX Ruta Turística d'ACF Clàssics (el dissabte 14), audició de sardanes amb la cobla Foment del Montgrí i altres activitats. Vegeu el programa detallat.

Festa Major del Prat de Llobregat

ds., 07/10/2017 - 00:53
Entre divendres 22 i dilluns 25 de setembre, el Prat està de Festa Major!. Quatre dies per sortir al carrer i gaudir de la música, la cultura tradicional, els concerts i balls, les activitats infantils, el teatre, les exposicions i el munt d'activitats que s'organitzen.

Pàgines