Agenda de l'ENS

Subscribe to Canal Agenda de l'ENS Agenda de l'ENS
Actualitzat: fa 11 minuts 53 segons

Memòria del 1938. El barri de la catedral sota les bombes

dj., 30/01/2020 - 20:00
Xerrada col·loqui de commemoració del terrible bombardeig que va patir el barri de la Catedral el 30 de gener de 1938 i homenatge per la memòria i la dignitat de les víctimes dels bombardeigs perpetrats sobre la població civil de Barcelona.

L'acte es realitza com a cloenda de l'exposició sobre aquest bombardeig i del projecte 4 ¼.

A càrrec de Judit Pujadó, historiadora, escriptora i editora, Enric H. March, historiador, crític literari i escriptor, Joan Planas, antic veí del barri de la Catedral i testimoni dels bombardeigs, i amb la presència de Xavier Cordomí, president de l'Associació de Festes de la Plaça Nova, i dels comissaris de l'exposició: Montserrat Castells, Anna Garcia i Lluís Gelis.

Més informació en aquest enllaç.

Inauguració de l'exposició 'Circuits invisibles de devoció popular'

dc., 29/01/2020 - 09:00
Cobla/intèrprets: Acte sense cobla

Els pastorets de Calaf

fa %age

A càrrec del grup de teatre del Casal, de Calaf.

n

Informació i reserves: 93 868 08 33 / 669 410 100.

n

casaldecalaf@gmail.com

Pastorets a Mataró

fa %age
Text: Ramon Pàmies Música: Enric Torra, Felip Vilaró i Miquel Ferrer

Concerts familiars: 'Cobla 2.0'

fa %age
Cobla/intèrprets: Sant Jordi-Ciutat de Barcelona

75è Aplec de Sant Pau de la Calçada

fa %age
Cobla/intèrprets: Foment del Montgrí

16è Aplec de la sardana

fa %age
Cobla/intèrprets: Lluïsos de Taradell i Berga Jove

Un petit príncep, d'Antoine de Saint-Exupéry

ds., 25/01/2020 - 12:00

Aquesta obra ens descobreix un món en el que qualsevol persona es pot convertir en un heroi i ens ensenya el valor de l’amistat o l’amor, el sentit de la vida i la conducta responsable com a fites morals. Un aviador, perdut a la immensitat del desert del Sàhara després d’haver patit un seriós accident aeri, es troba inesperadament amb el Petit Príncep, que ha arribat d’un minúscul i llunyà planeta. A través de la relació que s’estableix entre aquests dos personatges, i els records que el nen va compartint amb l’adult, es va teixint una història que està plena de metàfores poètiques, dedicada a tots aquells que, o bé són nens, o en porten un al seu interior per no deixar de ser-ho mai. En el 50è aniversari del nostre Grup, enguany hem volgut retre homenatge a una obra que el passat 2018 va complir 75 anys d’ençà que va ser publicada per primer cop, i de la qual han sortit al mercat més de 143 milions d’exemplars, i ho fem amb un espectacle adreçat a tota mena de públic, sigui de l’edat que sigui.

n

Reserva d'entrades: reserves.antifaz@gmail.com

Tres Tombs a Barcelona

ds., 25/01/2020 - 10:00

Ballada a Toluges

ds., 25/01/2020 - 09:00
Cobla/intèrprets: Tres Vents

Concert a L'Hospitalet de Llobregat

ds., 25/01/2020 - 09:00
Cobla/intèrprets: La Principal del Llobregat

Festa dels Tres Tombs a Tàrrega

ds., 25/01/2020 - 08:00
El cap de setmana del 25 i el 26 de gener el municipi de Tàrrega celebrarà els Tres Tombs. El programa d'actes inclou diferents tipus d'activitats en les quals participa el bestiari festiu de la vila.Programa d'actes: Dissabte 25 de gener: 18.30 h: Als carrers del centre, pregó amb Lo Tossino i els Grallers de la Barra.Diumenge 26 de gener: De 9 a 14 h: Mercat tradicional a la plaça del Carme. A les 12 h es farà l'activitat de passejada en ruquets pels infants. 10.30 h: Cercavila i rebuda del pendonista pels carrers del Centre. 12 h: Des de la plaça del Carme es faran els Tres Tombs, que inclou la desfilada de carrosses, muntures, tractors i elements de cultura popular com els gegants o Lo Tossino.

Per més informació cliqueu aquí.

Catalans a la Romana, d'en Joan Rosquellas

dv., 24/01/2020 - 22:30

A càrrec del grup escènic de la Societat Cultural Esportiva i Recreativa, de l'Ametlla de Mar.

n

Venda d'entrades: dijous 23 a les 6 de la tarda i 1 hora abans de cada representació.

Amor trencat, d'en Albert Capel

dv., 24/01/2020 - 19:30

Bruna és a la presó, va cometre un crim del qual no està penedida. Un passat fosc i ple de secrets envolta la seva vida i aquell misteriós assassinat.

n

En la soledat de la presó, tan sols tindrà la confidencia d'una monja amb un cor ple de misericordia, amiga de totes les presoneres.

n

Els anys han passat molt ràpids per a Bruna, envoltada en silencis. Records en algú que li va donar infinitat d'amor i que la fa sentir viva, un amor que en la penombra de la cel·la és ple de llum i fora d'allà s'omple de foscor.

n

El pitjor de l'amor és averiguar que un dia, un mes o un any, pot haver-se trencat.

n

 

n

A càrrec del grup Vada Retro, de Barcelona.

n

 

n

Taquilla inversa.

Ballada a Torregrossa

dv., 24/01/2020 - 09:00
Cobla/intèrprets: La Selvatana

Concert de Sant Pau

dv., 24/01/2020 - 09:00
Cobla/intèrprets: Sabadell

Vine a conèixer el Mamut Venux per la Festa Major de Sant Vicenç dels Horts

dv., 24/01/2020 - 08:00
(Foto: Encesa del mamut Venux / Font: Facebook Amics del Mamut Venux)El divendres 24 i el dissabte 25 de gener se celebra la Festa Major d'Hivern a Sant Vicenç dels Horts. Hi ha programades diferents activitats, com ara una per conèixer de ben a prop el Mamut Venux.Divendres 24/01 19 h: Trobada d’entitats de cultura popular amb la participació de la Colla de Geganters i Grallers, la Colla de Diables Àngels Diabòlics i la Colla castellera Carallots. Lloc: plaça de la Vila.Dissabte 25/01 10h: Apropa’t al Mamut Venux. Vine a conèixer els Diables. L’activitat finalitza a les 14.30 h. Lloc: c. Nou - c. Ribot 20h: Tabalada i concentració de la Colla de Diables Àngels Diabòlics i del Mamut Venux perquè els infants puguin acostar-s’hi sense por. Lloc: plaça de la Vila. 20.15 h Correfoc a càrrec de la Colla de Diables Àngels Diabòlics i del Mamut Venux i de la colla del Cuc de Molins de Rei. Sortida de la plaça de la Vila; recorregut pels carrers de Rafael Casanova, Barcelona i Dr. Robert i arribada a la plaça de Narcís Lunes. En arribar a la plaça de Narcís Lunes (21.30 h, aprox.), sarau de foc.

Per més informació cliqueu aquí.

Ballada a la residència El Molí

dv., 24/01/2020 - 00:00

Història, present i futur dels Tres Tombs a Catalunya

dj., 23/01/2020 - 20:00
La tradició dels Tres Tombs té segles d'història a casa nostra. D'això n'és prova la llarga vida de la Cavalcada de la ciutat de Barcelona, reconeguda com a Festa Patrimonial d'Interès Nacional per la Generalitat de Catalunya. La festa actual rememora fidelment les activitats que feien els nostres avantpassats, però els Tres Tombs també tenen uns grans reptes d'adaptació al present i, sobretot, el futur; reptes en els que cal reflexionar, debatre i treballar.
El col·loqui serà a càrrec de Xavier Orriols, etnògraf, Adolf Bargués, traginer, i Andreu Bernadàs, president de la Federació Catalana dels Tres Tombs. Moderarà Xavier Cordomí, president de l'Associació de Festes de la Plaça Nova i Director de La Cas dels Entremesos.
Més informació en aquest enllaç.

Pàgines