Cerca Recursos Documentals

(lloc de publicació, editorial, any)
(en tots els camps)

La clotxa i la seua festa. Cuina i patrimoni de les Terres de l'Ebre

Queralt Tomàs, Maria Carme
Valls: Cossetània, 2013.
Tipologia: Llibre
Format: En suport físic

La clotxa és una menja extraordinària; forma part de l’antiquíssima dieta mediterrània de la qual tots n’hem sentit parlar, perquè és beneficiosa per a la salut. La clotxa i les seues denominacions (canto de pa, clotxina, crostó, dinar…) són una herència popular que delimita una identitat culinària, un marc històric i territorial bàsic, les actuals comarques de l’Alt Maestrat, el Baix Camp, el... Llegeix més

Descriptors geogràfics: CATALUNYA / Descriptors IPCITE: Creences, rituals festius i altres pràctiques, Formes d'alimentació / Descriptors temàtics: CUINA I GASTRONOMIA, Gastronomia

Coques i corassons i altres llepolies de la Ribera d'Ebre i la Terra Alta

Llop, A.; Mur, L.
Valls: Cossetània, 2004
Tipologia: Llibre
Format: En suport físic

Aquest llibre és un recull de les receptes més dolces de les comarques de la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. El principal objectiu de les autores ha estat fer un recull que pugui servir a qualsevol persona per elaborar aquestes pastes a la cuina de casa seua i contribuir al fet que aquesta riquesa no es perdi. Així, a través de les receptes i dels comentaris que les acompanyen, queda palès que... Llegeix més

Descriptors geogràfics: Ribera d'Ebre, Terra Alta / Descriptors IPCITE: Formes d'alimentació / Descriptors temàtics: Gastronomia, Receptaris

Els cócs a la Terra Alta

Meix, L.
Valls: Cossetània, 2003.
Tipologia: Llibre
Format: En suport físic

Aquest llibre recull les receptes de la Terra Alta que es troben vinculades a les festes, i especialment les postres i pastes que s’hi solen fer. En aquesta zona les pastes s’anomenen cócs, un mot que trobem utilitzat tant a la Terra Alta com a les comarques veïnes, per exemple, la Ribera d’Ebre o el Priorat. Juntament amb les pastes se serveix el vi ranci, la mistela o el vi dolç, fets també... Llegeix més

Descriptors geogràfics: Terra Alta / Descriptors IPCITE: Formes d'alimentació / Descriptors temàtics: Gastronomia

La cuina de les Terres de l'Ebre. Receptes tradicionals del Baix Ebre

Queralt, M.
Valls: Cossetània, 2000
Tipologia: Llibre
Format: En suport físic

Receptes recollides de la tradició oral de la Terra Alta, el Baix Ebre i el Montsià.

Descriptors geogràfics: Terra Alta, Montsià, Baix Ebre / Descriptors IPCITE: Formes d'alimentació / Descriptors temàtics: Gastronomia, Receptaris

Cócs de sagí (audiovisual)

Televisió de Catalunya. TV3
Tipologia: Audiovisual (pel·lícules, documentals, dvd's)
Format: En línia

Elaboració dels cócs de sagí

Descriptors geogràfics: Terra Alta / Descriptors IPCITE: Formes d'alimentació / Descriptors temàtics: Gastronomia, Receptaris

Coquetes de sagí a «Els productes de la terra»

Contreras, Jesús, Espeitx, Elena, Cáceres, Juanjo, Grup d'Estudis Alimentaris (coord.)
[Barcelona]: Generalitat de Catalunya. Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, 2003.
Tipologia: Part component d'una monografia
Format: En suport físic / Descriptors geogràfics: CATALUNYA / Descriptors IPCITE: Formes d'alimentació / Descriptors temàtics: Gastronomia

Les coques a la Fatarella a «II Congrés de Cultura Popular i Tradicional Catalana»

Cabús, Misericòrdia
Barcelona: Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, 1996-1997.
Tipologia: Llibre
Format: En suport físic / Descriptors geogràfics: Fatarella, la / Descriptors IPCITE: Representacions, escenificacions, jocs i esports tradicionals, Formes d'alimentació / Descriptors temàtics: Jota ballada, Gastronomia

Coquetes de Sant Blai a «La cuina de les Terres de l'Ebre. Receptes tradicionals del Baix Ebre, del Montsià i de la Terra Alta»

Queralt, M. Carme
Valls: Cossetània, 2000.
Tipologia: Part component d'una monografia
Format: En suport físic / Descriptors geogràfics: TERRES DE L'EBRE / Descriptors IPCITE: Creences, rituals festius i altres pràctiques, Formes d'alimentació / Descriptors temàtics: Sant Blai, Gastronomia

La pastisseria de les festes populars a Amposta

Bailac, Rosa
Tipologia: Part component d'una monografia
Format: En suport físic / Descriptors geogràfics: Amposta / Descriptors IPCITE: Formes d'alimentació / Descriptors temàtics: Gastronomia, Rebosteria històrica tradicional

Els pastissets, a «Benifallet entre dos segles»

Cots, Francesc
Tortosa: Centre de Lectura Terres de l'Ebre, 1995.
Tipologia: Part component d'una monografia
Format: En suport físic / Descriptors geogràfics: Benifallet / Descriptors IPCITE: Formes d'alimentació / Descriptors temàtics: Gastronomia, Rebosteria històrica tradicional

Pàgines