Els cócs a la Terra Alta

Títol: 
Els cócs a la Terra Alta
Codi: 
IPCITE-BIBLIO-0029
Tipologia: 
Llibre
Format: 
En suport físic
Format. En suport físic (Camps específics): 
Autoria i responsabilitat: 
Meix, L.
Peu d'impremta: 
Valls: Cossetània, 2003.
Extensió: 
160 p.
Notes: 
Col·lecció El Cullerot, 25
Explicació breu del contingut del document: 

Aquest llibre recull les receptes de la Terra Alta que es troben vinculades a les festes, i especialment les postres i pastes que s’hi solen fer. En aquesta zona les pastes s’anomenen cócs, un mot que trobem utilitzat tant a la Terra Alta com a les comarques veïnes, per exemple, la Ribera d’Ebre o el Priorat. Juntament amb les pastes se serveix el vi ranci, la mistela o el vi dolç, fets també en aquestes contrades. Actualment, els forns i les pastisseries dels pobles de la Terra Alta també elaboren aquests productes tradicionals artesans, altra hora exclusivament casolans. Una important novetat que han introduït és confeccionar aquestes especialitats en miniatura, que recorden la típica rebosteria catalana, de manera que amb una mossegada et pots menjar un cóc sencer. El llibre aplega la riquesa de la comarca pel que fa als costums i a la manera de tractar els seus dolços.

Descriptors temàtics: 
Descriptors geogràfics: 
Descriptors IPCITE: 
Formes d'alimentació
Idioma/es emprats: 
Número normalitzat: 
ISBN: 8496035794
Relació amb altres fitxes: 
Relació fitxes elements PCI: