IDENTIFICACIÓ / LOCALITZACIÓ / DATACIÓ / DESCRIPCIÓ / SALVAGUARDA / RECURSOS ASSOCIATS / INFORMACIÓ TÈCNICA / INTERPRETACIÓ

Localització:

Localització: 
Descripció de la localització: 

El repartiment d’aigua a l’arrossar es desenvolupa a la zona del delta de l’Ebre, tot i que el sistema abraça geogràficament més espai. Algunes petites zones arrosseres confrontants, del Baix Ebre, a la vegada que la mateixa zona d’arrossar comparteix espai, es juxtaposen amb cultiu d’horta.

El sistema de canals, séquies, regadores i xarxa de desguàs és la infraestructura construïda i amb què, des de les comunitats de regants i distribuïdes per zones, es gestiona i organitza la distribució arribada de l’aigua a totes les finques del delta.

Al Baix Ebre i el Montsià hi ha dues comunitats de regants que organitzen la distribució d’aigües de reg del canal de la Dreta de l’Ebre (1860) i del canal de l’Esquerra de l’Ebre (1912); aquesta comprèn una zona regable, repartida entre els termes municipals de Tivenys, Tortosa, l’Aldea, Camarles, Deltebre i l’Ampolla. En el cas de la dreta, amb seu a Amposta, també és integrada per diverses zones, que comprenen a la zona del delta 7 zones: Zona Deltas, Zona Prats, Zona Sant Carles de la Ràpita, Zona Villafranco del Delta (actual Poblenou de Delta), Zona Sant Jaume d’Enveja, Zona illa de Riu i Zona Illa de Buda. (El tot de la Comunitat també inclou la Comunitat de Regants de Xerta, Zona d’Aldover i Comunitats de Regants de Roquetes.)

La zona esquerra no està dividida per zones institucionalment diferenciades, però sí que s’identifiquen zones de reg en el sentit paisatgístic i agrícola. Cada zona de reg depèn d’una de les dues sèquies o canals principals que surten del canal de l’esquerra: la zona 1, que depèn de la séquia, o canal 1, i que passa per Deltebre, i la zona 2, que s’alimenta de la séquia o canal 2, que transcorre en paral·lel a la mar direcció a l’Ampolla.

Georeferenciació: 
Accidents geogràfics: