IDENTIFICACIÓ / LOCALITZACIÓ / DATACIÓ / DESCRIPCIÓ / SALVAGUARDA / RECURSOS ASSOCIATS / INFORMACIÓ TÈCNICA / INTERPRETACIÓ

Identificació:

Nom propi de l'element: 
El formatge i els altres productes de la llet
Imatge de presentació: 
Tipus d'element: 
Grup i/o comunitat: 
Artesans dels Ports de Tortosa-Beseit, la Serra de Cardó-Boix i el Litoral del Baix Ebre
Idioma d'expressió / Variant dialectal: 
Breu descripció: 

Del procés de transformació de la llet de cabra i d’ovella, se n’obtenen productes derivats. Els més habituals a les Terres de l’Ebre són el formatge tendre, el brossat i la colada. L’obtenció dels derivats es dóna per efecte de coagulació i separació de la matèria aquosa i la matèria grassa de la llet, tot deixant com a residu el saligot o xerigot, una mena de sèrum que queda després de l’elaboració dels diversos productes i que no es consumeix. El formatge i el brossat s’obtenen en diferents fases del mateix procés d’escalfament i transformació de la llet, mentre que la colada requereix un procés independent a l’anterior. 

Data d'identificació: 
dimecres, July 29, 2015
Codi: 
IPCITE60005