IDENTIFICACIÓ / LOCALITZACIÓ / DATACIÓ / DESCRIPCIÓ / SALVAGUARDA / RECURSOS ASSOCIATS / INFORMACIÓ TÈCNICA / INTERPRETACIÓ

Datació:

Data de realització: 
dimecres, January 11, 2017
Data de realització (període): 
dimecres, January 11, 2017 - 07:45
Periodicitat: 
Anual
Descripció de la data de realització / periodicitat: 
Cada any, el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació fixa els períodes hàbils de caça i les vedes especials a Catalunya. En termes generals, es du a terme d’octubre a febrer. Tanmateix, cada espècie acaba basant-se en un calendari variable que pot allargar-se, escurçar-se o establir-se en altres dates de captura, fora del que és habitual (en funció del control de la pressió de les espècies sobre els cultius; plagues). Consegüentment, la cuina de caça se circumscriu a les mateixes temporades, principalment a les que abasten des de la tardor fins a l’hivern. És aleshores quan acostuma a venir de gust menjar els plats de caça major, per costum pesats i contundents. No obstant això, el fet de poder congelar i salar (embotits) les peces, permet degustar-les quan convé, com succeeix principalment amb la caça menor.